Aktivne poletne počitnice

Program bo potekal v Ljubljani (Staničeva 41) in je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda. Trudili se bomo, da bo večji del programa (če nam bo omogočalo vreme) izpeljan v naravi. Za otroke poteka varstvo v telovadnici in učilnici z aktivnostmi po izbiri otrok od 7.00 do 8.30 ure, sledi malica, od 9.00 do 12.00 ure potekajo vsak dan različne športne aktivnosti, delavnice in izleti z različnimi obiski. Ob 12.00 uri se odpravimo na kosilo in smo nazaj približno ob 13.00 uri. Od 13.00 do 15.30 ure potekajo različne delavnice in športne aktivnosti. Sledi popoldanska malica in v nadaljevanju varstvo do 17.00 s prosto igro po izbiri otrok na zunanjem igrišču dokler jih ne prevzamejo starši.

Prvo jutro, ko so prisotni vsi otroci, bomo izvedli spoznavno delavnico (podajanje žogice s klicem enega od otrok, izdelava aviončkov in iskanje lastnika le tega). Namen spoznavne delavnice je, da se otroci spoznajo med seboj in pričnejo ustvarjati nove prijateljske vezi. Na bazen in bolj oddaljene obiske se otroci odpravijo z avtobusom LPP. Vse ostale aktivnosti bomo izvajali v bližini telovadnice tako da se bodo do njih odpravili kar peš. Za varnost na bazenu je poskrbljeno, saj so otroci razdeljeni v manjše skupine glede na predznanje plavanja in z njimi je skozi ves čas prisoten vaditelj plavanja. Program je sestavljen iz različnih športnih vsebin, ki se vsak teden spreminjajo in sicer se otroci preizkusijo in seznanijo s: pohodništvom, rolanjem, elementarnimi igrami, igrami z žogo, plavanjem, igrami v vodi ter skoki v vodo, štafetnimi igrami, hokejem z rolerji ter na travi, baseballom, slack linom, orientacijo, plesnimi delavnicami in različnimi spretnostnimi poligoni. Poleg športnih aktivnosti pa seveda v program vključujemo različne ustvarjalne delavnice, ekperimente, družabne igre in vsebine kjer otroci predstavijo svoje talente.

Termini (sofinancirana mesta so zasedena v vseh terminih):

 • 26.6.-29.6.
 • 2.7.-6.7.
 • 9.7.-13.7.
 • 16.7.-20.7.
 • 13.8.-17.8.
 • 20.8.-24.8.
 • 27.8-31.8.

Okviren program po tednih:

26.6.-29.6.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, žonglerska delavnica, potopisna predavanja otrok, igre naših babic (gumitvist, frnikule, zemljo krast, ravbarji in žandarji), šiviljska delavnica …

2.7.-6.7.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, obisk prirodoslovnega muzeja, spoznavanje različnih športov, ustvarjalna delavnica, igre z vodnimi balončki in vodna štafeta, hišni kino, obisk reševalnih psov …

9.7.-13.7.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, obisk policijske postaje Bežigrad, ustvarjalna delavnica, hišni kino, joga in vizualizacija, sprehod do Tivolija in lov na lisico …

16.7.-20.7.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, rolanje, ustvarjalna delavnica v sodelovanju s Smetumet, zabavne štafetne igre, eksperimentiraj in odkrivaj …

13.8.-17.8.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, vožnja z ladjico, raziskovanje centra mesta, obisk botaničnega vrta, spoznavanje raznih športov, ustvarjalne delavnice, obisk knjižnice, park Žale, obisk radia, obisk čistilne naprave …

20.8.-24.8.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, ustvarjalne delavnice, znanstvena/kemična delavnica (izdelovanje vulkana), lov na skriti zaklad, športne igre (hokej, paintball, med dvema ognjema) spoznavne igre …

27.8-31.8.
Varstvo in prosta igra, obisk kopališča Kodeljevo, obisk mini golfa, sprehod čez rožnik, iskanje skritega zaklada, ustvarjalne delavnice, milni tobogan, obisk radia, break dance delavnica, obisk pasjega vrtca …

Program je okviren in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in razpoložljivost zunanjih sodelavcev.

CENA:

 • SOFINANCIRANA MESTA SO ZASEDENA 2 EUR/dan (za sofinanciran program: otroci morajo imeti stalno prebivališče v MOL in lahko sofinancirano mesto koristijo samo za en termin, število mest je omejeno)
 • 20 EUR/dan (otroci z drugih občin in za dodatne termine)

S prijavami bomo pričeli v torek, 8.5.2018 ob 9.00 uri preko elektronske prijavnice, ki je objavljena na spodnji povezavi.

Trenutno je prijavnica zaprta tudi za nesofinacirana mesta. Po pregledu vseh prijav bomo objavili proste termine in prijavnico odprli, predvidoma v torek, 15.5.

elektronska prijavnica

Prijava in plačilo je mogoče le za celoten termin. Plačilo izvedete po potrditvi prijave in prejetju računa. Cena vključuje: vse športne in spremljevalne aktivnosti, prevoz, uporabo vseh pripomočkov in rekvizitov, kosila in malice, zavarovanje proti tretji osebi, animacijo, stroške vodenja in organizacije programa, učitelje in animatorje SD Novinar.

Plačila v primeru odpovedi udeležbe na sofinanciranem programu, ne bomo vračali.

Ob prijavi se je potrebno včlaniti v SD Novinar (velja za nesubvencioniran program) ter plačati celoten aranžma.

Celoletni program športne šole

Vabimo vse otroke od 4. do 15. leta starosti, da  se  nam  pridružijo pri različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale skozi vse leto. Otroci bodo razdeljeni v male, po starosti in sposobnostih homogene skupine.

PROGRAM ŠPORTNE ŠOLE VSEBUJE:

 • vadbo v telovadnici (oktober-april),
 • rolanje (september, maj in junij), 
 • večdnevne prevozne ali nastanitvene tečaje smučanja
 • sobotni smučarski izleti (december-marec)
 • športne tabore in
 • sobotne športne dneve.

Preberi več

Tečaj rolanja - maj in junij 2018

Tečaj rolanja je namenjen učenju in izpopolnjevanju rolanja otrok od 3,5 leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Vadba poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojena glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje. Tečaj rolanja poteka v mesecih maj, junij in september na kotalkališču pred bazenom Tivoli (letos smo na drugem kotalkališču kot ponavadi).

Preberi več

Vadba za najmlajše na prostem - maj in junij 2018

Vadba bo potekala na prostem in je namenj ena otrokom med 3. in 4. letom starosti.

Termin: ponedeljek in sreda od 18.00 do 19.00. Pričetek v ponedeljek, 7.5.

Zbor: v Tivoliju pri kotalkališču pred bazenom.

Program

Gibalni razvoj je v razvoju človekovih funkcij v ospredju predvsem v prvih letih življenja. Razvoj poteka od naravnih oblik gibanja do celostnih zahtevnejših športnih dejavnosti, v interakciji med zorenjem, učenjem in posameznikovo lastno voljno aktivnostjo. V predšolskem obdobju otrok pridobiva raznovrstne izkušnje zlasti z igro.

Preberi več

Telovadba 2017/18

Vabimo vse otroke od 3. leta najprej, da se nam pridružijo na telovadbi. Otroci bodo razdeljeni v male, po starosti in sposobnostih homogene skupine.

URNIK (oktober - april)

 • ponedeljek:
  17.00-18.00 ŠC Staničeva, zgornja telovadnica, 4+ let
 • torek:
  16:30-17:30 ŠC Staničeva, zgornja telovadnica, 3+ let
 • sreda:
  17.30-18.30 ŠC Staničeva, zgornja telovadnica,3+ let

 

Preberi več

Gibalne urice v vrtcih

Športna šola SD Novinar je vadba namenjena otrokom od tretjega leta dalje. S telovadbo, ki poteka preko igre in zajema naravne oblike gibanja, igre z žogo, osnove atletike in gimnastike, poligone in štafetne igre, spoznajo pomen sodelovanja in timskega dela. S pestrimi športnimi vsebinami želimo pri otrocih razviti široko paleto gibalnih spretnosti in znanj.

Ponujamo vam:

 • celoletno vadbo za otroke v okviru Športne šole
 • gibalne urice v vrtcih (Viški vrtci, Vrtec Galjevica, Vrtec Kolezija, Vrtec Vrhovci, Vrtec Šentvid, Akademija Montessori)
 • interesno dejavnost Športna šola (OŠ Dravlje, OŠ dr. Vita Kraigherja, OŠ Kolezija, OŠ Riharda Jakopiča, OŠ Šmartno, OŠ Trnovo, OŠ Vič)
 • sobotne smučarske izlete (vsako soboto od decembra do marca)
 • prevozne tečaje smučanja in bordanja (Cerkno, Kranjska Gora, Stari Vrh)
 • zimovanji na Starem Vrhu in Voglu
 • družinske tečaje (Italija, Avstrija)
 • tekmovalno smučanje
 • tečaje za pridobitev naziva Učitelj smučanja in Učitelj nordijskega rolanja in rolkanja
 • aktivne počitnice v Ljubljani
 • športne tabore in izlete
 • tečaje rolanja in plavanja
 • šolo smučanja in izposojo smučarske opreme (Stari Vrh, Cerkno)

Smučarsko društvo Novinar

letos praznuje

60. obletnico delovanja